divendres, 12 de febrer de 2010

Invasió subtil de cantautors a Cardedeu

Article publicat el dia 12 de febrer de 2010, al diari http://www.el9nou.cat/ (edició Vallès Oriental)
Cardedeu, 5 i 6 de febrer de 2010. Fesomies d’arreu de la comarca vénen a submergir-se en lletres intel·ligents i mar musical de fons. El Centre Cultural de Cardedeu acull unes 300 persones en el conegut cicle de Tastautors organitzat per l’Associació Cultural l’Esquellot.

En Quimi Portet ens deleix amb alguna perla poètica com ara: sense literatura no pot haver-hi amor.

De segon plat, mentre “Els nens eutròfics” toquen peces de pop irònic, en Pedrals, com si fos una pitonissa, ens diu que si se li entelen les ulleres ho veu tot amb antelació.

Dosis de fum i llums per lluir l’aplec i algun udol entre el públic que ens fa entreveure plaers “oïdals”.

Mentre una bleda assolellada li fregeix els pebrots a en Pedrals, en Quimi Portet pateix per si s’ha escolat algun treballador en una nit d’aristocràcia i intel·lectuals.

Però, entre tu i jo, res comparable a la vetllada “comico-musical-taurina” de la nit anterior on un dels precursors del rock català, amb la cançó “Bèstia” l’any 1976, va actuar per a un públic de 10 persones al bar-llibreria Pla de la Calma. L’Oriol Tramvia, amb pantalons grisos planxats amb ratlla perfecte al mig, ens va inundar d’una mirada sublim de complicitats. Mentre es cremava quan li parlaven de la tercera edat va cantar el “Congrés de la Canconeta Catalina”. La seva presència, plena d’intensitat i rebel·lió, ens va encisar a tots els nens i nenes del cap dret presents a la sala.

Perdona si m’he enrotllat massa. Només volia agrair, de tot cor, a totes les persones que treballen per a una excel·lent oferta cultural al Vallès Oriental. Gràcies!