dimecres, 22 de desembre de 2010

Pere Tàpias al CQCAEl dia 20 de novembre a les deu de la nit va actuar Pere Tapias al Centre Cultural de Cardedeu. Poc públic per un gran showman. Un escenari immens amb una cadira i una taula (per posar-hi les lletres). Senzill però amb la calidesa del personatge que diu que sempre duu «una maleta de cuiro negre on hi ha la paraula, la ironia i la sensualitat. Una paraula entesa com un bombó farcit de licor que explota a la boca; una ironia que deixa veure perfils però no concreta; i la sensualitat que pot ser el gest habitual de l’amic que s’acosta».

Va començar cantant i presentant-se alhora amb la cançó Jo sóc el Pere, el de la moto, el de la gorra i va seguir intercalant música i poesia. En alguns moments gràcies al seu tarannà i als jocs sonors que feia amb la boca semblava que hi hagués tota una orquestra que l’acompanyava.

Cançons que ens transportaven a aquella moto de fa tants anys amb orgasme sideral inclòs. Consells càlids que ens engresquen a «posar una rotonda a la teva vida» o fins i tot consignes com ara «sense uns codonys ben ferms no farem res de bo» que podrien adequar-se al moment polític actual. I potser en moments de crisi és bo saber que «si un camell pot treballar vint dies sense beure, jo puc beure vint dies sense treballar».

1 comentari:

òscar ha dit...

Què gran (i quins records) l'home de la moto i ... del footing!!!