dimarts, 17 de maig de 2011

La maleta de l'escriptor

"La maduresa del text s'obté a poc a poc, després de molts esborranys llençats i d'una certa cura d'orgull, compensada amb la descoberta de cares ocultes d'un mateix. Perquè ben sovint cal bandejar aquell jo estrany, desnaturalitzat, a qui havíem encarregat que escrivís per nosaltres. Una entelèquia inoperant, falsejada, que només serveix de màscara per no permetre que escrigui el jo profund, l'únic que pot fer bona feina. Perquè qui escriu no pot ser essencialment distint de qui protagonitza la vida diària, més aviat han de ser una sola persona amb capacitat de decidir quina part del seu jo compromet en cada història i quina altra part deixa per a una següent ocasió. Llavors és quan s'acaba comprenent que, més que una manera de fer, escriure és una manera de ser."

La maleta de l'escriptor
Isidre Grau

3 comentaris:

El Profà ha dit...

Superinteressant. L'afegeixo a la meva llista de llibres per a l'estiu. Gràcies per fer-ne difussió, a vegades és la única manera de que ens arribin coses notables entre la selva de novetats.

Núria Pujolàs i Puigdomènech ha dit...

Et recomano aquest llibre...és una perla...així com "L'arquitectura del conte" que també és del mateix autor, l'Isidre Grau. Són dos bons manuals per a l'art d'escriure.

El Profà ha dit...

...queda anotat també.
Merci