dilluns, 20 de juny de 2011

El pati de l'alcaldia no és curricular

Bon dia a totes i a tots!!!

Us deixo l'enllaç al darrer intent d'article d'opinió que he escrit al diari digital http://www.aravalles.cat/:

http://blogs.aravalles.cat/nuria-pujolas/blog/el-pati-de-lalcaldia-no-es-curricular

Un petó!
Núria

4 comentaris:

Pilar ha dit...

I quan plou, es mulla, com la resta!!!
Vaig a llegir l'article

Matilde ha dit...

Núria, he llegit l'article i penso que pot ser ofensiu per a les persones que no tenen cap carrera. Crec que per ser alcalde o alcaldessa no és imprescindible tenir carreres (i menys fingir que se'n té) Ja sé que no parles d'estudis però es pot sobrentendre.
Jo penso, sóc idealista, ja ho sé, que el que s'ha de tenir per ser alcalde o alcadessa és sentit comú i honestetat per sobre de tot.
També, capacitat de lideratge i de mediació, empatia per saber escoltar i entendre els que no pensen com tu, transparència i també capacitat decisió. I manca d'ambició personal, el càrrec s'ha de veure com un servei no com una escala per guanyar més o tenir privilegis o escalar dins del partiti o del col·lectiu.

Ara bé, si el que tu vols dir en el teu article és que cal que la persona que es presenti pugui acreditar experiència i mèrits en aquests àmbits, d'acord. hauria de ser una persona prou coneguda, respectada i valorada per la seva trajectòria cívica. Això seria, potser, un bon disseny curricular per als fiturs candidats!

Núria Pujolàs i Puigdomènech ha dit...

Pilar...molt bona resposta !!

Núria Pujolàs i Puigdomènech ha dit...

Matilde, 100% d'acord amb el que comentes. No em refereixo a carreres ja que he conegut gent molt "formada" teòricament que no tenen tot el que poses en el teu comentari. No sempre la persona que està més preparada i que podria servir en millors condicions és la persona escollida. Conec persones que servirien generosament el seu poble i que s'han quedat fora de govern mentre han entrat els de "pxC"...i en aquests casos, des de la meva modesta opinió, és una pena!...I el que conec més d'a prop és l'experiència al meu poble on quan vaig plantejar la possibilitat de posar-hi una ludoteca en l'espai d'unes antigues escoles l'alcaldessa anterior em va respondre: "una dicoteca no que hase mucho ruido". Aquell espai es va convertir en un restaurant.