dijous, 8 de març de 2012

El circ

Ens agafem les mans, amb dolcesa, amb confiança. És estrany que estiguem allà perquè no acostumem a anar al circ. Però hi som, ens ve de gust i ens sentim còmodes. Davant tenim aquella pista rodona, amb cortines vermelles; és un circ clàssic, dels d’abans. No es nota cap olor; no deuen dur animals. L’estètica és tova, com de pel·lícula d’animació amb plastilina. Però tu i jo som reals. La resta és un paisatge de somni, amb colors tan vius que provoquen alegria. Llavors el veiem, és un parell de seients a l’esquerra, o potser és just al nostre costat, tocant-nos les cames per la proximitat dels seients. No ho sabria dir del cert però és allà. Dur un artefacte a l’orella dreta; es tracta d’un tub que, li envolta l’orella i després va cap a la boca. Comença a bufar lleument, sense esforç. Bufa suau, ben bé com bufa la vida en algunes ocasions, no gaires. Mirem a la pista i veiem que hi ha una nena, amb un vestit blau, un cinturó blanc amb un gran llaç davant. Duu els cabells llargs però recollits amb una diadema. És preciosa i somriu. Sembla feliç. I somriu mentre aquell home del tub a l’orella l’infla i desinfla a distància, sense que això sembli que li dolgui, com si fos qui li dóna vida i qui li treu.

Avui és el Dia Internacional de les Dones. Si veieu cap personatge com el del públic del circ que infla i desinfla la vida d’una nena, una noia o una dona és molt probable que aquesta no acabi d’esbossar un somriure gaire clar. Prou als manipuladors d’ànimes, de cossos, de vides, siguin de dones o d’homes!

7 comentaris:

Carme ha dit...

Penso avui que la vida és massa curta per espatllar-la com l'espatllem sovint.

M'afegeixo a la teva darrera frase. Homes o dones, ningú ens ha d'inflar i desinflar la vida al seu caprici!

Bon dia, Núria, avui em toca un dia trist... el comiat d'un amic, que crec que ens ha de servir per aprendre a aprofitar tots els moments. No en podem deixar escapar ni un.

Miquel Àngel ha dit...

Visca les DONES!!!! Visca , a mi m'agraden molt!! no parlen de cotxes, ni de futbol (quasi mai)No acostumen a parlar del que guanyen a la feina, ni de les seves baralles amb fulanito, no van al bar a jugar a la botifarra i a dir renegs, No veuen cervesa tot el dia, en general, i normalment no van de Mono de espalda plateada... tene una conversa interessant de coses subtils i essencials , de vegades son punyeteres ,però es que les han putejat molt i es defensen... A mi m'agraden molt les Dones , a més son Mares... i això només hauria de fer que cobrèssin un sou vitalici de l'estat -- Visca les Dones !!! Jo vull que manin les Dones , les mares , així no enviarien els seus fills a la guerra: on s'es vist!!!
A mes Totes les dones son guapíssimes, tenen la bellesa a dins de la mirada .Visca les Dones!! JO Soc un Home que estima a les Dones!!! Fundaré el Partit dels Homes que volen que manin les dones, perque lo Mon anirà molt millor si manen les Dones , Ep al tanto: Dones, Dones he? , no segons quines Presidentes que es txuten testosterona per a tenir mes mala llet!!!! Un Home sense una Dona acostuma a ser un despenjat per a no dir un poca pena desordenat ...un quasi desgracist , en canvi una Dona sense un Home , es com un Peix sense Bicicleta!!!!

Núria Pujolàs i Puigdomènech ha dit...

Carme...t'acompanyo, bonica, en un moment trist, de comiat...Un petó ben dolç!

Miquel Àngel...Aquí una dona, dona, dona!...amb corbes...moltes corbes barrejades amb uns quants saxons ...però corbes igualment...que votarà el partit dels Homes que volen que manin dels Dones...però si volen que manin les dones perquè fan un partit d'homes?...però que consti que també m'agrada anar a futbol i veure un munt d'homes emocionats com si fossin a un recital de poesia però mirant la poesia del xut i l'esfera....i que consti que les dones també m'agraden molt (tot i que no totes perquè, com sempre n'hi ha alguna que quan parla fa que s'apugi el pa)...però és que també m'agraden molt els homes (tot i que no sé parlar de carrosseries de cotxes ni jugar a la botifarra ni bec cervesa...)...però si t'he de ser sincera ...m'agrada molt tenir home i bicicleta com la teva "peixa"!

Anònim ha dit...

Personalment tot i ser homo m'identifico més amb els valors associats tradicionalment a les dones: dolçor, tendresa , capacitat de donar-se als fills....

maijo ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
maijo ha dit...

Llegint el teu escrit he vist la imatge que ens descrius amb tota claredat. Una imatge trista, certament. Una abraçada plena solidaritat.

Núria Pujolàs i Puigdomènech ha dit...

Una abraçada ben forta, Maijo!