dimarts, 20 de març de 2012

La idea d'Europa

La setmana vinent... literatura i teatre..."La idea d'Europa" una peça teatral interpretada per l'Òscar Intente (actor que podeu haver vist a les sèries televisives La Riera o Ventdelplà però que independentment d'això m'han dit, fonts fidedignes, que és un actoràs) i acompanyada pel músic Ferran Martínez. Podeu veure-la el divendres 30 i  dissabte 31 de març (21h) o diumenge 1 d'abril (19h) a Teatre de Ponent (Granollers). Podeu veure'n un fragment a: http://www.youtube.com/watch?v=jeIRb9xs7Ks

Si voleu endinsar-vos en el llibre de George Steiner que inspira aquesta obra de teatre podeu trobar fragments com ara:

"La grandesa de l'homo sapiens consisteix exactament en això: l'assoliment de la saviesa, la recerca del coneixement desinteressat, la creació de bellesa. Fer diners i saturar les nostres vides de béns materials cada cop més superflus és una passió vàcua i d'allò més vulgar. Pot ser que d'alguna manera encara molt difícil d'imaginar Europa arribi a generar una revolució contraindustrial, com va generar la revolució industrial mateixa. Certs ideals d'oci, d'intimitat, d'individualisme anàrquic, ideals gairebé ofegats pel consum ostentós i la uniformitat dels models nord-americà i asiaticoamericà, poden tenir la seva funció natural en un context europeu, encara que aquest context impliqui una certa limitació de béns materials. Els qui van conèixer l'Europa de l'Est durant les dècades de grisor, o la Gran Bretanya en el període d'austeritat, saben quines solidaritats i creativitats humanes es poden derivar d'una pobresa relativa. No és pas la censura política el que mata: són el despotisme de la comercialització a gran escala i les recompenses de la fama mercantilitzada."

La idea d'Europa
George Steiner
Traducció de Víctor Compta

6 comentaris:

rosicler ha dit...

Estimada,jo també et recomano dues coses: al Lliure "Coriolà" i de Mathias Enard "Parla'ls de batalles, de reis i d'elefants"
Un peto.

Jordi Dorca ha dit...

Aquesta revolució vindrà. Revolució contra el diner, contra l'esclavitud del diner. Vindrà. Pel mateix desig de llibertat.

Carme ha dit...

M'ha encantat aquest fragment... i segur que en Jordi té raó: vindrà!

Núria Pujolàs i Puigdomènech ha dit...

Disculpeu l'errada en l'entrada ja que l'obra de teatre és la setmana vinent i no aquesta. Ja ho he esmenat.

Rosicler...gràcies per les teves recomanacions...me les apunto...una abraçada!

Jordi...i esperem que en aquesta revolució la cultura ens faci més lliures... un petó, Jordi!

Carme...tant de bo ho veiem, bonica!...una abraçada

Miquel Àngel ha dit...

M'ho deixes copiar i pegar al meu blog ???? peruqe em penso que com més gent ho llegeixi millor anirem...

Núria Pujolàs i Puigdomènech ha dit...

I tant que ho pots copiar, Miquel Àngel!...i si vols venir al teatre puc aconseguir algun descompte!..un petó!