dilluns, 8 d’octubre de 2012

Passa 08

Passa 08 (capítol: 0. La realitat concreta) de les "Cent passes d'una via d'humanitat" d'en Xiri.


08. "Les condicions acceptades són oposades dos a dos. Tanmateix, són ineludibles, i és tot un art conjugar les quatre. Cada persona humana és lliure i responsable, competitiva i pacificadora."

11 comentaris:

Carme ha dit...

Un art difícil i rar. Amb poca gent que el domini. I per tant és necessari i indispensable per viure honestament en qualsevol grup humà.

Avui, en aquest vuitè pas crec que entenc millor que l'altre dia el sentit de "competitiva" oposat a pacificadora. Ho entenc molt bé si penso en exemples concrets i situacions reals de la meva vida.

Gràcies, Xiri, gràcies Núria.

Miquel Àngel ha dit...

Trobut que m'agrada molt que siguis una dona tan fidel. Al Xiri se l'ha de repuperar.perque lo seu pensament va ser tapat per la colla de traidors i mediocres que el van arribar a poasar a la pres`p en plena democràcia.. Bravo per TU que li ets fidel!!! Jo també m'apunto .

Jordi Dorca ha dit...

!!

cantireta ha dit...

Com un quadrat amb quatre escaires, que fan la perfecció si es dibuixen bé. Estic d'acord amb la Carme, jo també m'ho puc aplicar.
Gràcies.

Glo.Bos.blog ha dit...

Pas a pas. Procuro seguir...

Núria Pujolàs ha dit...

Sí que és un art rar i complex...la balança sempre tendeix a descompensar-se...suposo que l'equilibri absolut també ens duria a monotonia...

Gràcies, bonica, per aquest comentari tan bonic i ben argumentat.

Gràcies, Xiri, gràcies Carme.

Núria Pujolàs ha dit...

Adoro i estimo a en Xiri. Li faig, tan com puc, de comercial (per dir-ho d'alguna manera). Posar a la presó a una persona nomenada 3 cops al Premi Nobel de la Pau és un clar exemple del cony de democràcia on vivim. Gràcies per apuntar-te, Miquel Àngel!

Núria Pujolàs ha dit...

...

Núria Pujolàs ha dit...

Jo també provo d'aplicar-m'ho tot i que no sempre amb bons resultats. En Xiri va dissenyar un model filosòfic "Globàlium" on interrelació més de 500 conceptes...cap és pot explicar del tot sense els altres...geometria rodona. Un petó, Cantireta!

Núria Pujolàs ha dit...

Pas a pas és com s'hi arriba. Un petó, Glòria!

Jordi Dorca ha dit...

!.