dilluns, 1 de juliol de 2013

la 34 del mestre Xirinacs


Sé que fa dies que no compleixo. Ara mateix no hi puc fer més. Sóc per aquí només quan puc. Sense constància ni fidelitat. A l'atzar, aleatòriament. Em sap molt de greu però és així i he decidit no patir-ho.

Perdoneu-me, de tot cor, si heu fet un comentari que no us he respost. El retard, segurament, li ha tret qualsevol validesa i atractiu per part vostra. Us enyoro però, de moment, no sé fer-ho d'una altra manera. 

I després de la confessió...unes paraules del mestre Xirinacs a la passa 34 de les "Cent passes d'una via d'humanitat". 

34. " Cada persona, cada vida, cada cosa, el president dels EUA o l'interruptor de la llum del meu menjador, són el resultat d'innumerables esforços constructius. No vull, doncs, ser destructiu, descurat, barroer, gamberro, sinó acurat, respectuós, conservador, restaurador, constructiu, guaridor, formatiu."

4 comentaris:

Helena Bonals ha dit...

És molt curiós el que diu en aquesta passa. També està bé de ser gamberro, a voltes!

Consol A. Rusiñol ha dit...

Trobo curiós que posi juntes a persones, institucions i coses. Tan sols puc entendre-ho si ho penso des d'un punt de vista ecològic i aleshores mi falten adjectius que expliquin el canvi i al creixement.

Carme ha dit...

Jo la trobo molt adequada ... en aquests temps que vivim hi ha massa "destrucció" (encara que sigui amb paraules) massa barroeria, massa desgast de tot.

Jo també vull ser com ell diu...

Glo.Bos.blog ha dit...

És una bona passa. A vegades som massa destructius, doncs no donem valor a les persones ni a les coses.