dimarts, 30 d’abril de 2013

Al·ludida...

Avui,

faig aquesta entrada...

per al·lusions...

...ha, ha, ha...

Si mai voleu llegir i no sabeu quin llibre triar...

entreu a casa la nostra amiga Carme ...i trieu i remeneu...

dilluns, 29 d’abril de 2013

Xiri...que xulo que ets!

Avui una passa més, la número 31, de les "Cent passes d'una via d'humanitat" d'en Xiri. Aquesta passa s'entén molt bé quan es coneix el model filosòfic d'en Lluís Maria on interrelaciona més de 500 conceptes: tot està endreçat i alhora tot està relacionat. Ben rodó, ben perfectament imperfecte des del meu punt de vista. I, de pas, ho acompanyo d'una foto que he pescat a la xarxa (de www.xirinacs.org) on està prou xulo!

31. " Tot el món, per a mi, és estructurable, còsmic, el veig dotat d'una profunda possibilitat d'ordre natural. No veig la necessitat d'una habitació dels mals endreços. De vegades provo d'introduir-hi canvis. Però no accepto l'abandó, el desordre derivat de la deixadesa. Quan aprenc quelcom de nou li cerco lloc adequat. «A cadascú el seu.» Igualtat d'oportunitats. 

divendres, 26 d’abril de 2013

Llibres de Sant Jordi 2013

Aquest Sant Jordi 2013 m'han regalat els llibres següents:


Del de l'Alessandro Baricco ja us en faré 5 cèntims. De l'altre, "Arbres de Cardedeu", qualsevol dia a les 8 del matí surto a caminar (si tot va bé) ...si algú vol venir podem mirar de trobar-los. 

Gràcies, Sintu!
Un enamorat, 2 llibres. Quin txollo!

dimecres, 24 d’abril de 2013

dimarts, 23 d’abril de 2013

dilluns, 22 d’abril de 2013

L'humà és responsable

Comencem capítol nou del text d'en Xiri "Cent passes d'una via d'humanitat" que duu per títol: L'humà és responsable. El subtítol ho diu tot però seguirem amb la passa número 30 que encara ens en queden 70 per arribar a la llibertat.

30. "No vull perdre, o he de recuperar al preu que calgui, la ingenuïtat i la veritat seriosa de la meva infància. Aquella cara greu i responsable. Aquells ulls grossos, sense ficció al darrere. Aquella prometença presa amb tota la personeta sencera. («A sants i a minyons no els prometis que no els dons.») Aquella transparència sense racons amagats i sense segones intencions. Aquella coherència espontània que, en trencar-se, esclata en el plor més tràgic i desconsolat, quan tot l'ésser esdevé sanglot."

dijous, 18 d’abril de 2013

Gràcies Eduardo!

Permeteu-me que comparteixi amb vosaltres una il·lustració que em van regalar ahir a la presentació del llibre de l'escriptor Daniel Jover "Educar, trabajar, emprender". 

El dibuixant és l'Eduardo Abarca i com ja us he comentat en alguna ocasió podeu seguir-lo al blog de fotografia següent:


Gràcies, Eduardo!...Gràcies a tots vosaltres!

divendres, 12 d’abril de 2013

Entrevista al lleó infant de Polseres Vermelles

Pares i mares, avis i àvies, tiets i tietes, cosins i cosines, 

avui us presento una entrevista feta a la revista D'aquí a

l'Ivan Luengo, el nen que va fer de lleó petit a la sèrie televisiva i d'èxit de "Polseres Vermelles".

Podeu llegir-la a:

dijous, 11 d’abril de 2013

Xiri no voldria fallar-te

Fa setmanes que fallo a en Xiri i no li publico les entrades de les "Cent passes d'una via d'humanitat". És per aquest motiu que en aquesta entrada en faré 3 pel preu d'1. 

27. A tal fi, exercito i esmolo el meu sentit analític, la meva capacitat de discerniment, de dissecció, el meu respecte per les diferències, per poder degustar, aprofitar i jugar amb la riquesa dels matisos de cada moment...

28....segons el meu gust, la meva fantasia, segons alguna il·luminació innovadora, gestada en la meva imaginació (anàlisi estètica), segons aquell principi que diu que tot es transforma. Jo, servidor de la bella Gràcia.

29....segons allò que m'és necessari, segons raó, prudència i lògica, servent de la Veritat singular, tot comptant amb supòsits funcionals de resultats previsibles (anàlisi matemàtica), segons aquell principi que diu que allò que és, és. dimarts, 9 d’abril de 2013

Dimarts 16 a Can Lletres (Llinars)

"Educar, trabajar, emprender" 
de l’escriptor 
Daniel Jover. 
Intervindran Daniel Jover, 
Jo Majoral i 
Nuria Pujolàs 
18 h, Can Lletres
Dimarts 16 d'abril de 2013
Llinars del Vallès


Per anar fent boca us copio un text del llibre (en castellà):

"Empecemos pues por educar a nuestros hijos/as para ser buenas personas, honestas y responsables en un clima de afecto y seguridad, y no para competir sobre los otros adiestrados solo para el triunfo individual despreciando lo común y la decencia de la solidaridad, ya que nos conduciría a versiones distintas de una ideología del neototalitarismo de la hipercompetitividad."

dimecres, 3 d’abril de 2013

dimarts, 2 d’abril de 2013

No m'ho fotis enlaire!

Disculpeu-me però aquest blog fa catúfols darrerament. 

Us convido a llegir un article d'opinió del diari digital @NacioGranollers: