dimecres, 5 de març de 2014

Passa número 51

Algun dia, mestre, la humilitat triomfarà i els forts es lligaran el crit cap els dèbils. 


Tot just passem l'equador amb la passa número 51 de les "Cent passes d'una via d'humanitat" d'en Lluís M. Xirinacs. Perdoneu que hagi posat una imatge tan petita però és l'única que he trobat i recordo com vam sortir al diari Avui ell i una servidora mirant-lo ben enfavada ...és genial adorar a algú com ell!

51."El 1r tipus de comunitat troncal és el grup de convivència entre individus, pactat pels seus membres en règim d'igualtat: pis d'amics, llar domèstica, família clàssica, parella (fins i tot amb un pis per a cada component). També es pot considerar comunitat 1a el solter que viu sol però té l'actitud d'obertura i participació. Hi cap una gran varietat de formes del comú: ajuda mútua, amistat, amor, afecte, tracte sexual, convivència, economia parcialment o totalment compartida, procreació, assistència als fills, educació, atenció als parents, etc. Si fujo endavant sense resoldre aquest nivell m'enganyo i enganyo."


2 comentaris:

microfragments ha dit...

Hola, companya! Disculpa aquest comentari-intrusió. Hem complit dos anys a 'microfragments' i ens agradaria que participares en la votació que hem plantejat. Gràcies!

Vicent

xavier pujol ha dit...

Un gran personatge en Xirinachs.
Està molt bé reivindicar la seva memòria i propagar els seus pensaments.

Fita