dimarts, 29 d’abril de 2014

un regalàs

He tingut la grandíssima sort de participar en la producció d'aquest vídeo dirigit i realitzat per Joan Naveros amb la col·laboració de les enxanetes de 6 colles castelleres del país. 

El comparteixo amb tots vosaltres tot imaginant que som al voltant d'una taula prenent un vinet blanc...;)

dimecres, 23 d’abril de 2014

Sant Jordi...un nou començament

Fa temps que la supervivència 
m'ha fet perdre el llegir i l'escriure.
Com un drap de cuina humit, 
ha eixugat el marbre de la creativitat.

Però potser tot plegat és un miratge crematístic i un atzar, 
de l'A a la Z, 
em convidi
una altra vegada 
a la dansa dels mots.

Sant Jordi és un bon dia 
per fotre els draps de cuina llegenda enllà!
Visca el dia dels enamorats i 
llarga vida als contistes"!

dimarts, 22 d’abril de 2014

Passa 54

54. "El 4t tipus de comunitat troncal, pactat per comunitats terceres municipals en règim federal d'igualtat, reunides en consell comarcal, és l'agrupació de municipis amb vista al mercat, per la defensa del propi comerç interior comarcal i de tot allò que se'n deriva. Antigament, el radi geogràfic comarcal a l'entorn d'un mercat central tenia de distància un dia de camí a peu per anar-hi sortint a trenc d'alba i tornar a casa en fer-se fosc. Des de l'era industrial les metròpolis superpoblades, que cal regenerar, són un gros mercat de béns i serveis, de treball, de capital, etc."

Cent passes d'una via d'humanitat
Lluís M. Xirinacs

dimarts, 15 d’abril de 2014

A vegades...



A vegades la vida és com un gos amb ganes de jugar,
et rebrega,
i tu te la mires amb llàgrimes a les puntes dels dits 
i no saps com dir-li que t'has oblidat del joc, 
que vols tornar-hi però la por t'estira cap avall.

(Imatge de Ferran Jordà )

La metàfora ho diu tot

dilluns, 14 d’abril de 2014

Passa 53

53. "El 3r tipus de comunitat troncal, pactat per comunitats segones de veïnatge en règim federal d'igualtat, reunides en ajuntament, és el grup municipal, sobretot en defensa de la producció de tots els seus components. Antigament defensaven la seva agricultura o la seva ramaderia; avui, principalment la indústria i els serveis. Les tribus nòmades, les primeres ciutats sumèries, les polis gregues, els municipis medievals, eren petits microcosmos autònoms, que omplien tota la vida de la majoria dels seus components. En els temps moderns i contemporanis no han cessat d'existir els moviments municipalistes per a la defensa dels municipis davant el centralisme absorbent dels estats jacobins actuals. Els grans barris de les metròpolis actuals són antics municipis fagocitats, que caldria recuperar."

Cent passes d'una via d'humanitat
Lluís M. Xirinacs

dimarts, 8 d’abril de 2014

Passa 52

Encara serem independents i jo no hauria acabat de compartir totes les passes!
Casum l'olla!

52. "El 2n tipus de comunitat troncal, pactat per comunitats primeres de convivència en règim federal d'igualtat, és el grup de veïnatge. Antigament, horda, clan i, en la nostra tradició, barri rural o urbà, si les comunitats són sedentàries. Avui, per raó d'interessos barroers socioeconòmics, el barri està rebregat amb exilis i al·luvions constants d'emigrants. Països sencers nous s'han format així. També avui, convivències i veïnatges són malmesos des d'instàncies oficials o econòmiques superiors. Cal protegir-se'n. Si fugim endavant ens enfilem més amunt sense resoldre bé aquest nivell ens enganyem i enganyem. En la seva defensa sovint sorgeixen les associacions de veïns, tant o més importants que els sindicats, però no tan protegides jurídicament."

Cent passes d'una via d'humanitat
Lluís M. Xirinacs